ÇOK ESKİ ZAMAN İNSANLARI
Sümerler üzerine birkaç kitap okumuştum konunun uzmanı değil de heveslisi olanlara hitap eden. Bu kadar eskiden yaşamış olmaları bana çok ilginç geliyordu. Bu kitaplardan birinde, yapılan bir kazının yorumu vardı; bölgede yaşayan topluluğun -zannederim Asurlulardı- başına öyle bir şey gelmiş ki bunlar ocakta yemeklerini bırakıp kaçmışlar. Nasıl bir ocaktı ve dahi nasıl bir yemekti aklımı kurcalayadursun, google’da Sümer yemekleri diye yaptığım aramalar beni Sümer Kolçak adlı şahsın, yaptığı distopik yemeklerin fotoğraflarını açıklamalar eşliğinde paylaştığı ilginç siteye götürdü.
1112211.COM
Site artık yok.
Ekşi’de epey fanı -Taksim Dayı fanları tarzı fanlar- vardı. Bir de acıyanlar, adam kafayı yemiş/uğraşmayıncılar vardı. Bazıları da S. K.’nin aslında aşırı zeki olduğunu, kurmuş olduğu sitenin, dehasının kanıtı olduğunu, ancak ABD hükümeti yüzünden kafayı yediğini iddia ediyordu. (ABD’de yaşamıştı ve bir şekilde borca batmıştı)
Sitesiyle yapmak istediği şey her ne idiyse, bence pek anlaşılmamıştı. Arada şöyle esprili mi esprisiz mi anlaşılmayan ifadeleri oluyordu, Ekşi sayesinde alıntılayabiliyorum:
uzayda bir taş. dünyaya doğru geliyordu.
allah dünyayı af etmedi.
tam o anda… sümer toilette bok yapıyordu. rasim amerikada döner kesiyordu. birisi türkiyede namaz kılıyordu. nurten amerikada annesiylen konuşuyordu telefonla.
Bilmiyorum, ben gülmüştüm buna. Şevket’le atışmalarına da gülerdim. Sonra Atatürk aleyhine bir şeyler söyledi S. K. ve etnik kökeninden hareketle adama giydirmeye başladılar, evine pizza filan söylediler. Derken amcasının ziyaret ettiği video düştü ortamlara. Tuhaftı. En son twitter hesabı açıp oraya pedofilik şeyler yazmış ve yine ortadan kaybolmuş.
Şimdi neden aklıma geldi Sümer, şundan, ciddiyetle mizah yapan insanla kafayı sıyıran insan, bana internet üzerinde birbirine fazla yakın görünüyor. Yani ki zayıf grafik bilgisiyle ya da iyi olmayan ekipmanla absürt komedi işine el atmanın çok tatsız sonuçları olabilir sanki.
Sümer’in absürt komediyle ilişkisini bilmiyorum, epey yakından takip etmiştim (şimdikinden daha işsizdim), siteyi açma sebebi komiklik yapmak değildi kesinlikle, yaptığı yemekler konusunda da ciddi olduğunu sanıyorum. Ama mizah duygusu yok değildi bence ve absürt komediyle bir miktar haşır neşirdi.
Ve sanırım Nasim Yeşil de böyle idi.
(Merve Boluğur’a benzerdi ve google translate gibi gülerdi. R.I.P.)
“OWWW ÇOK DEĞİŞİK KAFALAR”
İşte ben, orijinal, değişik, absürt ve güzel bir şey yapayım derken, Sümer ve Nasimlerin arasına düşmekten it gibi korkuyorum.
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.